GAÜN’de eğitim

GAÜN’de eğitim

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) yürütücülüğünde, TÜBİTAK 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı tarafından ikinci kez desteklenmeye hak kazanan “Yapay Zeka Destekli Bulanık Mantık Teorisi ile Günlük Hayat Problemlerinin Çözümü (Fuzzy Logic-2)” Projesi’nin açılış töreni gerçekleşti.

Gaziantep Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen 8 paydaş kurumun desteğiyle hayata geçen projenin açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığına bağlı matematik öğretmenleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Tuğba Han Şimşekler Dizman, Fuzzy Logic-2 Projesi’nin, yapay zeka ve bulanık mantık teorisinin günlük yaşam problemlerinin çözümünde nasıl kullanılabileceğini öğretmenlere gösteren bir proje olduğunu belirtti. Doç. Dr. Tuğba Han Şimşekler Dizman, “Proje kapsamında özellikle lise matematik öğretmenlerinin bulanık mantık ve yapay zeka uygulamalarını derslerinde kullanarak öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırması hedefleniyor.” dedi.

Proje Uzmanlarından Prof. Dr. Fatih Mehmet Özmantar ise katılımcılara eğitim verecek olan eğitmenlerle, uzmanlarla çeşitli hazırlıklar yaptıklarını belirterek, eğitimlerin verimli geçmesi için çok çaba gösterdiklerini söyledi. Prof. Dr. Özmantar, “Birlikte gerçekleştireceğimiz bu çalışmayı, kendi kişisel gelişiminizin bir parçası, bir uğrak noktası olarak düşünebiliriz. Güzel ve verimli bir hafta geçirmenizi diliyorum”  diye konuştu.

Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bozkurt da, teorik olarak yoğun çalışılan bulanık mantık araştırmalarının günlük hayat uygulamalarının farkındalığının artırılmasında önemli olduğunu ifade ederek, bu proje ile bunun önemli bir adımının atıldığını söyledi.

Konuşmaların sonrasında “Yapay Zeka Destekli Bulanık Mantık Teorisi ile Günlük Hayat Problemlerinin Çözümü (Fuzzy Logic-2)” Projesi yüz yüze eğitimi Gaziantep Eğitim Fakültesinde 16 Eylül 2024’e tarihine kadar devam edecek.

 

 

10.09.2024 (Haber Merkezi)